Vandaag hebben we een heerlijke taart gemaakt, en onderstaand hebben we alles op een rijtje gezet voor u om deze ook te maken!
WAT HEBBEN WE NODIG!
Ingrediënten (voor een springvorm van 15cm):
- 100 gram walnoten
- 2 el havermout
- 160 gram Medjool dadels (ontpit en in stukjes)
- 1 tl vanille poeder (optioneel)
- 1 tl speculaaskruiden (optioneel)
- snufje zeezout
Vulling:
-250 gram magere kwark
- 150 gram frambozen ( diepvries)
- 30 gram honing
-6 gelatine blaadjes
- 1 tl vanille poeder
- Goji bessen of kokosvlokken voor de garnering optioneel)
BEREIDING:
Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapier en zet deze aan de bovenkant vast. Knip de uitstekende randjes weg met een schaar.
Vermaal in een keukenmachine de walnoten fijn met de havermout. Voeg dan beetje voor beetje de dadels toe tot je een stevig deeg hebt. Er mogen nog wat grove stukjes walnoot in zitten. Voeg vervolgens de vanille, speculaaskruiden en een snufje zeezout toe en meng dit goed door elkaar.
Verdeel het dadel mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een (natte) lepel. Zet de springvorm zolang even in de koelkast om op te stijven.
Week de gelatineblaadjes zo'n 5 minuten in koud water. Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de kwark, frambozen en vanille tot een romige consistentie.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en verwarm deze met twee eetlepels warm water in een pannetje tot deze helemaal zijn opgelost. Roer de gelatine vervolgens goed door het mengsel van de vulling.
Giet de vulling in de springvorm en laat minimaal twee uur in de koelkast opstijven. Garneer met de goji bessen.
eet smakelijk!!