Pizza bakken zonder schoon schrapen van je bakplaat!!

Velen vinden het schoonmaken van de bakplaat in de oven een vies en tijdrovend klusje. Maar er is een simpele en relatief goedkope oplossing voor waardoor bakken in je oven een waar feestje wordt!

 

Gebruik hiervoor de industriële kwaliteit bakfolie van. Deze is verkrijgbaar in vele afmetingen en is eventueel eenvoudig op maat te knippen.

 

Hier een voorbeeld hoe je te werk kan gaan:

 

Haal de bakplaat uit je oven en verwarm deze voor op 220 °C. Leg op je bakplaat een Teflon bakfolie want daar ga je de pizza direct op maken.

Wij gebruiken een vacuüm verpakte la piadina  als pizza bodem maar je kunt natuurlijk ook een normale pizza bodem nemen.

Wat kun je gebruiken, ja laat je fantasie de vrije loop, alles wat je lekker vind. Welke ingrediënten wij hebben wij genomen:

gepelde tomaten

ananas schijven

gebakken spek

kort geroerbakte prei

olijven

salami

tonijn

oregano

Plaats de pizza bodem direct op de Teflon bakfolie (niet invetten!) en bestrijk de bodem met de gepelde tomaten en verdeel tot net voor de rand en voeg dan naar eigen inzicht enkele of meerdere van de ingrediënten toe.

 

 

Besprenkel de pizza ruim met geraspte kaas (wees niet bang om er wat over de rand te sprenkelen, later zul je zien dat dit heel gemakkelijk kan worden verwijderd!)

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak deze op een temperatuur van 

 

200°C gedurende 12 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de bodem) af.

Haal de pizza uit de oven en leg op een voorverwarmd bord. Plaats de bakplaat met de Teflon bakfolie terug in de oven, want is nog lang warm en maakt het schoonmaken van de bakfolie straks na het eten nog eenvoudiger.

 

Kaas of vet wat op de Teflon bakfolie achterblijft is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek of wat tissue papier en is weer klaar voor een volgend gebruik. Zorg dat je niet in de bakfolie snijdt of knipt en niet opvouwt maar vlak of opgerold bewaard dan kun je er wel 1000x op bakken!!

 


Ouder artikel Nieuwer artikel