Winkelwagentje 0

Lekker idee van Folkje Postema

anti stick bakfolie baking bakken craftsheet koken low fat vetvrij

Hallo allemaal

 

Vandaag heb ik de bakfolie getest. Ik heb een mix gemaakt waar ik normaal brood van bak, een deel heb ik apart gehouden voor crackers. Het is een kant en klare mix die je mengt met water, ,zout en olie, de mix bevat spelt zemelen, lijnzaad en verschillende soorten noten en pitten (van Noets)

Mix van noten, zemelen, lijnzaad en pitten

Ik heb dit op de bakfolie verdeeld en toen zo plat mogelijk aangedrukt, in stukken gesneden, niet met een mes want dat is het enige waar de bakfolie niet tegen kan.

klaar gemixed en op bakfolie (van bakfolie.nl)

Hierover geraspte (vlas) kaas en Italiaanse kruiden gestrooid. Je hoeft niet bang te zijn om ruim over de crackers te verspreiden, kaas kun je straks makkelijk verwijderen van de bakfolie na het afbakken! Ik heb het in 45 minuten op 170 graden gebakken en ze zijn heerlijk.

mmmm smaken lekker die zelfgebakken crackers

De bakfolie schoongemaakt met een vochtig doekje en droog gemaakt met een stukje keukenrol en hij ziet er weer als nieuw uit klaar voor de volgende bak sessie.

 

Groetjes Folkje



Oudere artikelen Recente Artikelen