Zelf ook het gebruiksgemak ontdekt van een craftsheet van bakfolie.nl

Na een teken cursus van slechts 10 weken kon ik aardig wat schetsen maken, maar wilde daar wat meer mee doen. Ik kon geen goede vervolgcursus vinden en besloot ongeveer 4 jaar geleden te beginnen met een cursus schilderen. Onder begeleiding van een goede lerares heb ik me aardig kunnen ontwikkelen en kan nu vele verschillende technieken toepassen. Ik werk uitsluitend met acrylverf. Voor het mengen van de verf kun je van die gladde papieren paletboekjes gebruiken maar die vond ik niet zo handig (dun en schuift mee tijdens het mengen). Toen kreeg ik een craftsheet van een van de mede cursisten en dat was een verhelderende tip!

Op deze craftsheet kan ik alles mengen wat ik wil met een paletmes, zonder geschuif en dubbel gaan zoals bij de papieren uitvoering en bovendien ook nog een groter oppervlak (40x60cm) waardoor je meer werkruimte hebt. Ik meng altijd meer kleuren dan ik van tevoren heb bedacht, want hou niet zo van de standaard kleuren uit een tube.

 

 

De craftsheet is gemakkelijk te reinigen, verf die je wilt bewaren in kleine potjes haal je eenvoudig met het paletmes van de folie en wat overblijft aan verf verwijder je met een vochtig stuk keukenrol, daarna weer klaar voor gebruik. Ik rol hem op  in de handige meegeleverde koker waardoor je jaren van het gebruiksgemak kan genieten.

 

 

Dit is het resultaat van mijn schilderwerk!


Ouder artikel Nieuwer artikel