Wat is een craftsheet

Een craftsheet heeft als inlage en versteviging een geweven glasweefseldoek die daarna wordt voorzien van een PTFE (anti stick) coating. Na het weven wordt het doek door een primer bad gehaald om later een goede hechting te verkrijgen met de PTFE coating. Afhankelijk van de toepassing wordt het glasweefseldoek een aantal keren en op bepaalde snelheid door een vloeibaar bad van PTFE emulsie  gehaald en door een sinter straat (waar de coating als het ware wordt gebakken) op een temperatuur van 400 graden Celsius geleid waardoor de coating een geheel vormt met het glasweefsel doek.

Hoe langzamer het materiaal door het bad en de sinterstraat wordt gehaald , hoe dichter de moleculen PTFE op elkaar zitten en dus hoe beter de anti stick eigenschap wordt. Onderstaand zie je 2 modellen: model 1 is onze craftsheet en model 2 is van een andere verkopende partij.

 

 

Om de dichtheid (en dus de anti stick eigenschap) goed te kunnen beoordelen, doen wij een zogenaamde inkt test om te controleren of de coating goed dicht is. Duidelijk is te zien, dat ons model (1) geheel geen inkt heeft opgenomen en model 2 op de knopen van het weefsel inkt heeft opgenomen. Model 2 heeft ook een grof geweven inlage waardoor de "knopen" hoger liggen dan de rest van het glasweefseldoek. Hierdoor wordt er minder PTFE coating opgepikt met opname van de inkt als gevolg


Ouder artikel Nieuwer artikel