Veertjes project door Paulien Hendrikx

Veertjes project met Colorburst pigmentpoeders en Shrinkplastic
Door Paulien Hendrikx.
Deze stempel zag ik op het Art Specially event  en ik was er gelijk weg van! Boekjes maken, met kleuren en materialen experimenteren, met Shrink plastic spelen, ik doe het allemaal even graag.
Daarbij komt nog mijn veertjes- en franje tic dus heb ik er een combinatie van gemaakt voor op het Bakfolie.nl blog
 
Veertjes project met Colorburst pigmentpoeders en Shrinkplastic Door Paulien Hendrikx  Deze stempel zag ik op het ArtSpecially april 2016 en ik was er gelijk weg van! Boekjes maken, met kleuren en materialen experimenteren, met Shrink plastic spelen,  ik doe het allemaal even graag. Daarbij komt nog mijn veertjes- & franje tic 0)   Dus heb ik er een combinatie van gemaakt voor op het Craftsheet.nl Blog.
Werkwijze en materialen:

Spray water op een correspondentie kaart en op een strook aquarel papier (200gram). Zorg dat je die 2x snijdt per papiersoort. Je krijgt dus 2 setjes! Neem 6 kleuren Colorburst en strooi er met lichte pufjes de kleuren op. Geef ze de tijd om uit te vloeien. 

color burst aquarel papier

Neem het 2e setje kaart en aquarelstrook Besproei deze tevoren om ze dan  vervolgens op de met Colorburst bewerkte set te leggen en druk de kaart en strook zachtjes op elkaar.

Neem het 2e setje kaart en aquarelstrook  Besproei deze tevoren  om ze dan vervolgens op de met Colorburst bewerkte set te leggen en Druk de kaart en strook zachtjes op elkaar.

Haal de kaarten en stroken van elkaar af........zoutkorrelsvlek effect

Strooi er meteen als de inkt nog nat is er zoutkorrels op, deze zorgen voor een leuk vlekeffect. Zijn de kaart en strook al droog geworden en je wil toch meer effect, spray er gewoon nog water over maar niet teveel!

Laat weer drogen en veeg de korrels daarna weg.

 TIP: Vergeet niet  telkens je CRAFTSHEET tussendoor schoon te maken, je krijgt dan de beste resultaten!

Vervolgens ga je de stempel met witte pigment inkt afdrukken en deze afdruk met witte WOW embossingpoeder bewerken. Maak er met een witte gelpen, wit kleurpotlood  , of witte Sharpie en zwarte fijnlijner een speelse rand.

 Mat je kaartje op zwart en rose Cardstock en als laatste op de paarse kaart die je 2x gesneden hebt: 12.5 x 18cm.(of pas je maat aan van je werkstuk naar eigen voorkeur)

cardstock pons gaatjes met tangPons zwarte rondjes en gaatjes en bevestig deze op je voor- en achterkant. Ik heb de pagina’s gesneden uit aquarelpapier om er nog in te kunnen werken met mijn pigment poeders of aquarelpotloden.

Vervolgens drie boek bindringen er door gehaald en alles vastgezet zodat ik een mooi boekje kreeg!

De grote veertjes zijn op het bewerkte kaartje met zwarte VersaFine gestempeld, en met clear embossingpoeder bewerkt.

Vervolgens uitgeknipt en nog iets bijgewerkt. Leg deze even opzij en ga door met de Shrink Plastic veertjes.

Vervolgens uitgeknipt en nog iets bijgewerkt. Leg deze even opzij en ga door met de Shrink Plastic veertjes.

Hier heb ik 4 kleuren Liquitex Metalics van Ken Oliver gebruikt. Er zit wat “shine”in verwerkt dat een mooi effect geeft. Druppel een paar kleurtjes op je Craftsheet. Wrijf met je vingers deze kleurtjes  op de ruwe kant van het stukje shrink-plastic.

Hier heb ik 4 kleuren Liquitex Metalics van Ken Oliver gebruikt. Er zit wat “shine”in verwerkt dat een mooi effect geeft. Druppel een paar kleurtjes op je Craftsheet. Wrijf met je vingers deze kleurtjes  op de ruwe kant van het stukje shrink-plastic.

Stempel je veren en knip ze uit.

Neem een pincet en je heatgun en houdt het veertje hiermee tegen, want door de hitte gaat het krimpen en verplaatst het zich op je craftsheet. Druk dan een clearblock na het krimpen op je veertje zodat het plat wordt.

Neem een pincet en je heatgun en houdt het veertje hiermee tegen, want door de hitte gaat het krimpen en verplaatst het zich op je craftsheet. Druk dan een clearblock na het krimpen op je veertje zodat het plat wordt.

Doe dit ook met de “Dream” tekst. Knip m als een label en pons er een gaatje in. En ook deze krimp je op dezelfde manier. 

Vervolgens knip je reepjes stof (canvas) en bindt dit aan je ringen. Zoek nog een mooie kraal en zet je alle veertjes en embellishments vast.

 

 detail 1                                                                                                detail 2

Heel veel plezier mocht je ook zo’n verenproject willen maken.

 

Vrolijke stempelgroetjes

Paulien

http://pauliens-chamber-of-art.blogspot.nl/


Ouder artikel Nieuwer artikel