Sylvia van de Steen aanvullende blog

Ik heb een nieuwe test gedaan om het gebruiksgemak van mijn bestelde craftsheet te bekijken . Eerder ben ik al los gegaan met modeling paste, distress inkt, golden foil en embossingpoeder, wat allemaal geen probleem was.

Nu is het tijd voor wat anders en heb ik besloten het craftsheet wat zwaarder op de proef te stellen. Ik ben aan de slag gegaan met chalk decoratieverf, rechtstreeks aangebracht op het sheet (in plaats van op een palet) en heb dat zelfs een nachtje laten indrogen. Ik had namelijk nog steeds een houten wijnkistje wat ik moest verven (dat gebruik ik als opbergkastje voor mijn inktpads en sprays).  Bovendien moest ik het tussenschot verplaatsen van het midden naar boven en dat  wilde ik vastzetten met hot glue. Meteen een mooie manier om dat ook op m’n craftsheet uit te proberen.

Als eerste de verf, geen probleem natuurlijk. Ik was echter benieuwd of het net zo makkelijk te verwijderen is als het een hele nacht is ingedroogd. Tenslotte was het best een behoorlijke kledder verf die ik heb laten drogen. De volgende dag bleek dat de non-stick laag van het craftsheet écht niet plakt, want ik kon de verf er redelijk makkelijk afpulken. Oké je kunt nu wel wat lichte gebruikssporen zien op het crafsheet (het gevolg van het “pulken” met m’n nagels om de verf eraf te krijgen), maar dat heeft geen invloed op de kwaliteit van het sheet.

Ook de hot glue gaf geen problemen, want het craftsheet is bestand tegen temperaturen van  -40 tot 260 graden.  Ik weet niet precies hoe heet de hot glue wordt, maar zeker heet genoeg om je vingers te kunnen verbranden. In elk geval heeft m’n craftsheet ook deze test doorstaan, want de hete druppels lijm waren echt heel makkelijk te verwijderen, als ze afgekoeld zijn. Nog even een doekje erover en we zijn weer klaar voor een volgende creatieve uitspatting.

 

Ik heb de craftsheet met plezier getest en ben enthousiast over de kwaliteit ervan. 

 

groetjes,

 

Sylvia


Ouder artikel Nieuwer artikel