Stappenplan gebruik maken van onze craftsheet door Mariette van Leeuwen.

Hallo Bert,
Ik reageer op de oproep voor blogposts voor crafsheet.nl. Ik heb vandaag een stap voor stap uitleg met foto's gemaakt hoe ik gebruikmakend van de craftsheet mijn kaarten maak. Ik ben erg tevreden met jullie kwaliteit craftsheets, ik gebruik ze zelfs met de workshops die ik regelmatig geef.
.
Hieronder een stappenplan:

Gesso met een spatel rechtstreeks op het craftsheet aanbrengen en ietsjes uitsmeren zodat je het makkelijker kunt opnemen met een bleinding sponsje. De gesso aanbrengen door je stencil en zo de gehele achtergrond bewerken. Ik heb hier 2 verschillende Magenta stencils gebruikt. 

Nadat je de gesso hebt aangebracht even laten drogen en in de tussentijd de overgebleven gesso met eerst een droog keukenpapiertje zoveel mogelijk afnemen. Dan met een babydoekje nat afnemen en ik wrijf het droog met een oude theedoek.

 

 

Met de blending tool verschillende kleurtjes distress inkt aanbrengen op je achtergrond. Het blenden vanaf je craftsheet gaat super, het oppervlak is lekker glad en je kunt de inkt via het craftsheet op je project aanbrengen. Het inkt wat op het craftsheet achterblijft verwijder je eenvoudig met een keukenpapiertje

Druk de Magenta tekst achtergrond meerdere malen gedeeltelijk af op je achtergrond. Het inkt wat op de craftsheet komt kun je gemakkelijk met een keukenpapiertje weghalen.

 

Spuit een beetje water op je craftsheet en haal hier je penseeltje doorheen. Sla het water uit het penseel boven je gestempelde werk. Laat het water even intrekken en dep het droog met een keukenpapiertje.

Met een witte sharpie pen kun je de buitenlijnen van de bloemen aanzetten. Om de inkt uit de sharpie pen te laten vloeien even de punt op de craftsheet indrukken. De witte inkt verwijder je van het craftsheet met een keukenpapiertje.


Ik heb mijn bewerkte papier in 2 verschillende maten gesneden en NEE dit doe je niet op het craftsheet. Gebruik hiervoor een snijmatje of een snij-apparaat. De randjes even aanzetten met een bruine distress inkt. Daarna matten op een witte kaart.

 

Het eindresultaat.

 

 

Groetjes,
Mariette van Leeuwen
www.stampingmariette.blogspot.com


Ouder artikel Nieuwer artikel