‘Nieuwe Craftsheets’ door Boukje van der Weit!!

Nu ik een poosje bezig ben met workshops geven en meerdere craftsheets nodig heb bij bv. de techniekenworkshops, leek het mij toch handiger en plezieriger werken met de grotere en dikkere craftsheets in plaats van mijn kleine ronde dunne matje waar je bijna doorheen kunt kijken... Helemaal nu we in januari aan de slag gaan met workshops Art Journaling is het toch handiger om op een groot vlak te kunnen werken.

 

Ik bestelde een aantal bij Bakfolie.nl en ging ermee aan de slag! Hieronder de Art Journal pagina, ik neem je stap voor stap mee in het proces:

Met het mooie herfstweer kan ik in de tuin nog zo genieten van de mooie kleuren die er zijn. Ik plukte zo'n mooi bloemetje in die dieprode kleur en nam die mee naar binnen. Samen met de kleurtjes inkt en verf mijn uitgangspunt voor deze pagina. Ik had de bladzijden al eerder bewerkt met gesso. 

Met het mooie herfstweer kan ik in de tuin nog zo genieten van de mooie kleuren die er zijn. Ik plukte zo'n mooi bloemetje in die dieprode kleur en nam die mee naar binnen. Samen met de kleurtjes inkt en verf mijn uitgangspunt voor deze pagina. Ik had de bladzijden al eerder bewerkt met gesso.

-Breng met een paletmes Modeling Paste aan door een masker en droog dit met een heatgun. Het Craftsheet kan prima tegen hitte, dus geen probleem. 

-Breng met een paletmes Modeling Paste aan door een masker en droog dit met een heatgun. Het Craftsheet kan prima tegen hitte, dus geen probleem.

-Breng kleuren inkt en verf en water aan op je craftsheet... 

-Breng kleuren inkt en verf en water aan op je craftsheet...

-en druk je boek in de inkt en maak een beetje een draaiende beweging. Droog met de heatgun en herhaal dit tot je tevreden bent, spuit eventueel nog wat inkt of water erbij. 

-en druk je boek in de inkt en maak een beetje een draaiende beweging. Droog met de heatgun en herhaal dit tot je tevreden bent, spuit eventueel nog wat inkt of water erbij.

-Met een stukje keukenrol veeg je zo je craftsheet weer schoon!

-Met een stukje keukenrol veeg je zo je craftsheet weer schoon!

-Breng meer kleur aan met Gelato's en veeg dit uit met een natte vinger (of een kwastje).

-Breng meer kleur aan met Gelato's en veeg dit uit met een natte vinger (of een kwastje).

-Ik wilde iets met die bloemen en tekende er een aantal  met de bloem als voorbeeld.

-Ik wilde iets met die bloemen en tekende een aantal bloemen met de bloem als voorbeeld.

-Gebruik je craftsheet als palet voor de gesso en geef de bloemen een witte ondergrond.

-Gebruik je craftsheet als palet voor de gesso en geef de bloemen een witte ondergrond.

-Hier missen even wat foto's, ik kon de mooie kleur van de bloem niet op papier krijgen, het was me niet naar de zin en ik maakte ze weer wit en tekende met een fineliner de lijnen. Je ziet nog wel wat kleur eronder. Ook het groen van de Gelato's en Faber Castell Pitt stift staat niet op de foto, oeps, was even te veel met met bloemenprobleem bezig geloof ik...

 

 Op de foto hieronder heb ik nog wat druppen inkt met het pipetje uit de fles op papier gedaan, natgespoten en naar beneden laten lopen. (boek op de kop :))-Hier missen even wat foto's, ik kon de mooie kleur van de bloem niet op papier krijgen, het was me niet naar de zin en ik maakte ze weer wit en tekende met een fineliner de lijnen. Je ziet nog wel wat kleur eronder. Ook het groen van de Gelato's en Faber Castell Pitt stift staat niet op de foto, oeps, was even te veel met met bloemenprobleem bezig geloof ik... Op de foto hieronder heb ik nog wat druppen inkt met het pipetje uit de fles op papier gedaan, natgespoten en naar beneden laten lopen. (boek op de kop :))

-Met de PanPastelkleuren kon ik wel de goede kleur krijgen, yes! Geeft ook nog eens het fluweelzachte effect van de bloemblaadjes zelf mooi weer! Fixeer de bloemen na het aanbrengen van de PanPastel.-Met de PanPastelkleuren kon ik wel de goede kleur krijgen, yes! Geeft ook nog eens het fluweelzachte effect van de bloemblaadjes zelf mooi weer! Fixeer de bloemen na het aanbrengen van de PanPastel.

-Met het dopje van mijn waterpenseel en witte verf stempelde ik rondjes...-Met het dopje van mijn waterpenseel en witte verf stempelde ik rondjes...

-met een nat sponsstokje maakte ik rondjes door de inkt weer van het papier af te halen, geeft een beetje 'dromerig' effect vind ik.

-met een nat sponsstokje maakte ik rondjes door de inkt weer van het papier af te halen, geeft een beetje 'dromerig' effect vind ik.

-Stempel de tekst en  de datum en breng kleine accentjes aan met de zwarte marker......-Ga met pastelpotlood langs de rand van je pagina's om er wat meer diepte in te krijgen.

-Ga met pastelpotlood langs de rand van je pagina's om er wat meer diepte in te krijgen.-Ga met pastelpotlood langs de rand van je pagina's om er wat meer diepte in te krijgen.

Today is going to be a great day!

Today is going to be a great day!

En mijn craftsheet? Zomaar schoon! Ik ben tevreden!

En mijn craftsheet? Zomaar schoon! Ik ben tevreden!

Leuk dat je kwam kijken! 

Groetjes Boukje van der Weit. 

Neem ook eens een kijkje op Boukjes Blog! 

of op mijn website: Boukjes Workshops!

 

 


Ouder artikel Nieuwer artikel