Mini boekje door Anne Marie van Zon

 Hallo allemaal!

Graag stel ik me even aan jullie voor: Ik ben Anne-Marie en ik ontwerp en geef al tien jaar workshops op het gebied van scrapbooking, mixed media en paperart. Afgelopen zomer bestelde ik bij Craftsheet.nl een nieuwe craftsheet die mijn volledige werkblad af dekt! Zo fijn om te ontdekken dat ik hier een craftsheet speciaal voor mij op maat gemaakt kon bestellen.

Omdat ik bijna dagelijks aan een nieuw project werk, heeft mijn craftsheet het vaak “zwaar”, maar dat kan allemaal op deze perfecte ondergrond. Daarom laat ik jullie graag een van mijn laatste projecten zien die ik gemaakt heb. Het is een Miniboekje! 

Zo als je ziet is het een echt miniboekje. Hij is 6 x 6 cm. Ik ga je laten zien hoe ik hem gemaakt heb. Wil je exacte maken weten van de materialen die ik gebruik? Onderaan dit bericht kun je de link vinden naar mijn weblog. 

Neem 3 stukjes grijsbord voor de kaft. Schuur daarvan de randjes glad met een oude papiervijl waarna je alles in de witte gesso zet. Stans wat kleine sterretjes en bedenk hoe je die op de kaft wilt. 

Texture Paste Crackle

Neem Texture Paste Crackle en smeer daar je hele kaftje mee in. Duw dan de sterretjes in de Texture Paste voordat dat droog is. Strooi er nog wat Art Stones overheen en heb geduld tot dat alles droog is. 

craftsheet schoon. Ik laat verf, texture paste

Zodra alles droog is, maak je je craftsheet schoon. Ik laat verf, texture paste en andere mediums die uit zich zelf hard worden altijd gewoon drogen op de craftsheet. Daarna schraap je ze ervan af met een schrapertje of een oud plastic betaalpasje. Doekje over je craftsheet en klaar voor de volgende ronde!  

grungeboard een figuur gestanst

Voor de sluiting heb ik uit grungeboard een figuur gestanst. Deze geverfd, in de distress inkt gezet, nat gemaakt en weer gedroogd met een heattool. Distress inkt gaat prima van je craftsheet af door het gewoon nat te sprayen en af te vegen met een droge doek. 

Crazing Medium gezet. Deze gaat crackelen

De sluiting heb ik dik in de Crazing Medium gezet. Deze gaat crackelen tijdens het drogen.

zwarte gesso

Ondertussen is de kaft droog en schilder ik deze helemaal zwart met zwarte gesso. Daarna doe ik aan de achterzijde drie randjes dubbelzijdig tape op het grijsbord om de rug aan elkaar te maken.

Neem nu een stukje canvaspapier en doe er lijm op. Haal het beschermtape van het dubbelzijdige tape af en leg het canvaspapier er overheen.

Neem nu een stukje canvaspapier en doe er lijm op. Haal het beschermtape van het dubbelzijdige tape af en leg het canvaspapier er overheen. Laat even kort drogen en vouw dan beide kaftdelen voorzichtig dubbel zodat de rug alvast gevouwen wordt. Als de rug en het canvas niet goed willen hechten, zet je er een knijpertje op tijdens het drogen.

met Micapoeder met Soft Matte

Om de kaft mooier te maken heb ik met Micapoeder met Soft Matte Gel gemengd. Door aan je kwast een heel klein beetje te doen kun je dry-brushen over de kaft heen. De sterretjes en de steentjes worden hierdoor goed zichtbaar. (Op m’n blog staat een filmpje om de kneepjes van deze truc echt goed te leren.)

Er hier zie je de kaft op het moment dat hij af is.

 Er hier zie je de kaft op het moment dat hij af is.

 je dry-brushen over

Ik heb ook pagina’s voor in het boekje bewerkt en aan elkaar gemaakt. Als je hier de details over wilt lezen kan dat op mijn blog. Ik heb ze in dit bericht weg gelaten omdat dit dan anders wel een heeeeeel lang bericht gaat worden. 

Eerst doen we een lintje door de gaatjes in de kaft, daarna plakken we de achterzijde vast aan de kaft

We zijn bijna klaar. De kaft kan aan de pagina’s.

Eerst doen we een lintje door de gaatjes in de kaft, daarna plakken we de achterzijde vast aan de kaft. Als die eenmaal goed gedroogd is, kan ook de voorzijde vast worden gelijmd. 

Nu alleen nog de sluiting  vast zetten! Maak aan de ene zijde 2 gaatjes in de sluiting en zet aan het uiteinde 3 brads vast

Nu alleen nog de sluiting  vast zetten! Maak aan de ene zijde 2 gaatjes in de sluiting en zet aan het uiteinde 3 brads vast. Strik de sluiting aan de kaft. Doe op het uiteinde wat uit steekt een stukje tape en wat lijm en vouw hem om het boekje heen naar de achterzijde. Houd hem even vast totdat hij begint te drogen.

 Je boekje is klaar!

 Hopelijk heb je nieuwe inspiratie opgedaan!

Wil je alle details van dit boekje zien? Kijk dan op scraptaculardesign.typepad.com

 Fijne dag vandaag!

 Anne-Marie

 


Ouder artikel Nieuwer artikel