Kwaliteitstest Craftsheet uitgevoerd door Janet Blaauw (een van onze klanten)

Al een tijdje was ik op zoek naar een craftsheet die voldeed aan wat ik er van verwachte. Zo kwam ik bij de webshop www.bakfolie.nl  en zag daar diverse maten craftsheets. Maar kwaliteit is natuurlijk weer een ander punt. Dus maar even enkele vragen gesteld aan de eigenaar Bert Bos. En die stelde mij voor om een sheet naar mij toe te sturen zodat ik het zelf kon testen.

Zo gezegd zo gedaan en de craftsheet meteen bij binnenkomst op mijn bureau gelegd. Dat was nog een hele klus want die lag natuurlijk vol met allerlei zooi hihihi…Dus dat is twee vliegen in 1 klap ;)

Ik laat je hier een gedeelte van mijn werkplek zien, waar de meeste van mijn creaties worden gemaakt. Wat is het een prachtige grote sheet, perfect om op meerdere plekken met diverse artikelen bezig te zijn. Want soms maak ik een mixed media en heb ik verschillende producten open waar dan meestal mijn hele bureaublad mee onder smeer, maar daar zal ik nu vast geen last meer van hebben.

Ook werk ik nog wel eens met embossingpoeder. Dit moet verhit worden met een heattool en ik kan u vertellen dat die echt heet wordt.  Omdat de sheet zo groot was moest ik er een klein stukje schuin afknippen anders zat ik met mijn stroomkabels in de weg. Dit stukje heb ik gebruikt om alles eens even goed te testen.

Ik heb dus op de sheet gestempeld met versamark inkt en daar embossing poeder op gestrooid. Dit met de heattool verhit zodat het gaat smelten.Toen het afgekoeld was, ben ik gaan proberen of ik het weer van de sheet af kreeg.

Dat ging dus super makkelijk, zoals ik op de foto`s laat zien. Zelfs de ultra dikke embossingpoeder knapte zo van de sheet af. Dit is voor mij het teken dat de sheet inderdaad perfect hittebestendig is !!

 

 Ook PanPastel hoort bij mijn probeersels op de sheet. Lekker veel naast het papier geknoeid en zoals je ziet blijft het los op de sheet  liggen. Dit kon ik zo met een keukenpapiertje opvegen!! Ook erg handig om deze sheets  tijdens workshops te gebruiken zodat niet alle tafels onder de PanPastels zitten.            

 Dan ben ik natuurlijk nog niet klaar met het testen en ben mijn verfjes voor de dag gaan halen. Lekker een paar kleurtjes op de sheet gedaan en met een brayer door elkaar gerold. Ook dit was geen probleem voor de sheet. Alles kon ik zo weer verwijderen met een keukendoekje. En als de verf al droog is dan kan je het met een vochtig doekje of een baby lotion doekje verwijderen.

 

    

Ziet er toch super schoon uit !! 

Tja, en als ik dan toch eenmaal bezig ben kan ik net zo goed nog even doorgaan. Ik heb met het lijmpistool, wat dus erg heet word, een woordje geschreven. Dit woordje heb ik laten afkoelen.Ik kon hem zo verwijderen met een satéprikker van de sheet!!!

Denk er aan,het enigste wat je niet kan op de sheet is er met een mesje of prikpen op. Maar daarvoor leg je gewoon een snijmatje naast je werk.

Natuurlijk zijn er nog veel meer producten om op de sheet te testen, maar dan komt er geen eind aan mijn testverhaal.


Ouder artikel Nieuwer artikel