Kaart gemaakt met Distress Stains

Ik gebruik al enige tijd de grote craftsheets van www.bakfolie.nl en kwam daar een vraag tegen wie een gastblog wilde schrijven, leek mij wel leuk om te doen. Heb twee grote maten 60x100 en voor mijn andere werktafel 50x100. Echt een aanrader en super goedkoop. Ik werk hierop met inkten (spuit en alcohol), acrylverf, gesso, waterverf en encaustic en mijn heattool natuurlijk. Kan niet anders zeggen echt onmisbaar op elke werkplek.

Maar nu over naar mijn werk. Heb een kaart gemaakt met Distress Stains.

En hieronder volgt de beschrijving

marja-scrapbook-1

 

Om te beginnen een foto van mijn werkplek. Heb mijn craftsheet met schilderstape vastgezet (makkelijk weer te verwijderen) om schuiven te voorkomen. En geen palet of bordje of iets dergelijks meer nodig!!

 

craftsheet-1

 

Op mijn craftsheet 5 kleurtjes Distress Stains gespetterd. Klein beetje water er over gespoten. Hierna de witte kaart er doorheen gehaald, draaiend en trekkend. Wil je de kleur feller hebben doe je er geen water bij. Dit geeft echt zo’n mooi effect.

craftsheet-2

Ik vond de kleurtjes iets te fel en heb er met de penseel een laagje gesso over gedaan.Hierover een paar kleurtjes stains opnieuw rechtstreeks op de kaart gespetterd, dat geeft een gaaf effect. Sommige erg natte delen met een rietje weggeblazen.

Goed laten drogen. Met StaZon Iris een mooie achtergrond stempel van Chocolate Baroque gestempeld en dit herhaald met Archival Cobalt. Hierop twee leuke vogeltjes van Tim Holz (Crazy Birds) gestempeld met Archival Jet Black. Maar om er een eigen tintje aan te geven heb ik er lange poten ondergetekend en ze een petje/hoedje gegeven.  Zie foto hieronder:

craftsheet-3

 

Om de vogels verder in te kleuren wederom dezelfde kleurtjes stains en gesso op de craftsheet gedaan. De inkt met de gesso wat vermengd en de vogeltjes ingeschilderd. Met zwarte en witte pen staartje getekend en wat lijnen geaccentueerd.

craftsheet-4

Tot slot de kaart gemat op een turqoise en witte cardstock.

Voor de Distress Stains heb ik de volgende kleuren gebruikt:

  • Seesless preserves
  • Evergreen bough
  • Shaded Lilac
  • Broken China
  • Peacock Feathers
 Creatieve groetjes
Marja

 

Meer zien en lezen over Marja? lees dan haar eigen blogs: 

www.marjasstampaddiction.blogspot.nl

www.marjascreativity.blogspot.nl


Ouder artikel Nieuwer artikel