Hoe begin je met scrapbooken?

Materiaal

Natuurlijk heb je het juiste materiaal nodig:

  • Craftsheets
  • Lijm
  • Pennen
  • Snijgereedschap
  • Insteekhoezen (daarom krijg je bij een opbergkoker bij het doen van een bestelling)

Begin gewoon

Maar naast het juiste materiaal, hoe begin je? Het klinkt misschien flauw: Maar begin maar gewoon. Er is natuurlijk meer dan genoeg informatie te vinden over Scrapbooken: 

Bij elke kunstvorm is dit. Of je nou bezig bent met mixed media, scrapbooking, tekenen, schrijven of moederschap (moederschap is ook een kunst!). Je kunt lezen wat je wilt, kijken naar filmpjes op youtube wat je wilt. Maar, als je niet begint zul je nooit een mooie creatie neerzetten. Wat je krijgt is paralyse by analyse. Je overdenkt een beslissing tot het punt dat je helemaal geen beslissing meer neemt.

Een glimlach op je gezicht

Wat gebeurd er als je gewoon begint? Je maakt iets. Je leert iets. Je leert iets waardoor de volgende scrapbook die je maakt weer mooier is dan de vorige. Na een jaar kijk je terug op je eerste scapbook en je glimlacht. Je glimlacht omdat je ziet hoeveel je gegroeid bent. Je glimlacht omdat je weet dat de mixed media die je vandaag maakt, over één jaar van nu een nog grotere glimlach op je gezicht brengt

typewriter

Natuurlijk is het zo dat je groei in het begin het snelst is. Je kan nog niets dus alles wat je leert bouwt je scrapbook skills verder. De inspiratie die je nodig had voor alle vorige keren kun je weer samenstellen in je nieuwste creatieve scrapbook journaling ideetjes. Waarom? Omdat je bepaalde stukjes die je eerder gebruikt hebt nu opnieuw kunt gebruiken in een andere vorm.

Scrapbook ideeën voor beginners

Om je toch wat ideetjes te geven voor je mixed media kun je denken aan de volgende creaties:

  • Scrapbook geboortekaartjes

Wat is leuker dan iets persoonlijks krijgen op de dag van de geboorte van je kindje? En wat is er persoonlijker dan iets zelf te maken voor de ouders? In je scrapbooks kun je vertellen wat je wilt vertellen aan de ouders, in plaats van onpersoonlijke standaard opmerkingen zoals “Gefeliciteerd met je kindje!”.

babywagen

  • Scrapbook verjaardagkaartjes
  • Scrapbook per feestdag

Is het bijna kerst? Tijd voor een leuk kerst scrapbook. Pasen? Vol met eitjes, paaseitjes zoeken, de paashaas. Oud en nieuw: Vuurwerk!

Inspiratie

Maar uiteindelijk kun je overal inspiratie voor scrapbooking vandaan halen. Is het een mooie dag buiten? Is het een regenachtige dag buiten? Heb je een zware, donkere dag gehad? Ben je verliefd? Alles kan inspiratie zijn voor je mooiste scrapbook creaties.

Have fun!

Puntjes bij paaltje komt het er op neer dat je aan de slag moet. Koop het scrapbook materiaal wat je echt nodig hebt en start. Ga niet slapen voordat je in ieder geval 10 minuutjes aan je scrapbooks gewerkt heb. Doe, doe doe. Waarschijnlijk heb je sneller dan je denkt een prachtige glimlach op je gezicht! 

smile


Ouder artikel Nieuwer artikel