Craftsheet 40x60cm van craftsheet.nl getest door Karin Stappers

Veel dingen heb ik gebruikt op mijn werktafel. Buro onderleggers, Snijmat,  ciseleermat van Pergamano. Maar ineens op facebook tijdens mijn nachtelijk surfen de webshop www.bakfolie.nl  en zag daar diverse maten craftsheets.

De craftsheet wilde ik meteen bij binnenkomst op mijn bureau leggen.  Maar wat een klus. Mijn tafel ligt natuurlijk vol met zooi. Nee, geen troep, alles ligt op nummer. Hihiihihi.

Om met een schone en frisse knutselplek het nieuwe jaar te beginnen is ook fijn. De craftsheet heeft een prettige kleur waardoor het niet afleidt van datgene waar je mee bezig bent en is heel prettig voor de ogen. Een fijn formaat voor alle nieuwe dingen die ik dit jaar ga maken.

Maar het opruimen tot een mooie werkplek heeft langer geduurd dan dat ik verwachtte.

 

Ik laat je hier een gedeelte van mijn werkplek zien, waar de meeste van mijn creaties worden gemaakt.

Wat is het een prachtige, handige, grote sheet, perfect om op meerdere plekken met diverse artikelen bezig te zijn.

Want soms heb ik verschillende objecten en werkstukken open liggen, om te drogen, te bewerken enz… maar daar zal ik nu vast geen last meer van hebben. Nu alles op deze grote mat.

 

Hier dip ik de uitgeknipte blaadjes in kleurstof zodat ze een mooie punt krijgen. Het randje rondom is met de marker langs de rand getekend. Zo op de mat.

Ook werk ik nog wel eens met de heattool oftewel embossingföhn. Het verhitten kan ik u vertellen wordt echt heet. De mat krult en bobbelt niet tijdens het verhitten.

Meer hierover een volgende keer. Want dit is een totaal nieuw product waarover ik niet meer mag en kan vertellen. Het komt in maart 2016 op de markt.En het is superleuk om te doen.

 

Mijn passie is kaarten maken en inkleuren. Heel cliché natuurlijk om de kleurmiddelen uit te smeren op de mat i.p.v. mengbordje, clearblok etc. 

Ook tijdens het uitwrijven van de stempelinkt langs de randjes om een vintage effect te geven. Geen onderliggend velletje nodig. SUPER!!!

Maar: natuurlijk is er een maar. Maak wel regelmatig je mat effe schoon met gewoon een schone zachte doek. Ik spuit wat water erop. Doek erover, die klaar staat in een beker, en klaar. Doe je dat niet??? Dan heb je kans dat er vlekjes achter blijven op je kaart of scrapbookpagina. Maar na een paar keer en je pot met doek grijp klaar, doe je het automatisch. Ook lijm en lijmrestjes laten zo los. Of buig met de mat en het springt eraf. 3 D foam is soms te breed. Half doorgeknipt heeft het er een tijdje op gezeten. Laat geen sporen na, en gebruiksklaar voor het volgend object.

Het werkstuk vastplakken. Laat geen lijmsporen na en is makkelijk te verwijderen.

Ook heb ik de craftsheet meegenomen naar de workshop en heb de dames laten proberen. Unaniem. Geweldig. Alleen was het formaat om met vele rondom de tafel te gebruiken en door te geven iets te groot. (60x40cm).  Als reismatje wil ik dan een kleiner formaat maar begreep van craftsheet.nl dat er ook een afmeting mogelijk is van 25x25cm en 38x50cm.

Mijn vingers doen er 3 dagen over om de inkt te laten verdwijnen na een dagje testen en uitproberen. 

Hier in een hoekje zitten ook de overblijfsels van plakband en tape. Klaar voor gebruik.

De craftsheet??? super schoon. Natuurlijk zijn er nog veel meer producten om op de sheet te testen, maar dan komt er geen eind aan mijn verhaal. Maar ik ben overtuigd. Deze sheet heeft een vaste plek op mijn werktafel.

Veel plezier met de craftsheet en ik hou jullie op de hoogte als er meer bevindingen zijn die ik met jullie wil delen. Karin Stappers


Ouder artikel Nieuwer artikel