Cheetarah onze nieuwe blogger

Hi allen! En welkom bij mijn eerste bijdrage voor het blog van Bakfolie.nl!

Zoals jullie weten is de craftsheet een must have voor elke crafter, want het dekt en beschermd niet alleen je werk tafel maar je kan het ook gebruiken als tool om je werk mee te maken! Zoals ik heb gedaan met de Distress Oxides.

Hi allen! En welkom bij mijn eerste bijdrage voor het blog van Craftsheet.nl!  Zoals jullie weten is de craftsheet een must have voor elke crafter, want het dekt en beschermd niet alleen je werk tafel maar je kan het ook gebruiken als tool om je werk mee te maken! Zoals ik heb gedaan met de Distress Oxides.

De Distress Oxides zijn begin dit jaar uitgekomen en bij het Art Specially event heb ik een set gekocht. Inmiddels is er al een tweede set uit en is razend populair! Dat verbaasd me niks want je kunt er zoveel leuke dingen mee maken! Alles wat je nodig hebt is eigenlijk je craftsheet en een water spuiter. En paper natuurlijk om de druppels die je ermee maakt te deppen. Je kunt hier zien hoe Tim Holtz de oxides gebruikt en hij verteld ook meer over het product; https://youtu.be/3p92g4Kfnbw

Ik heb het op de exact dezelfde methode gebruikt als hij dat daar laat zien en daar kwamen de volgende resultaten uit:

De Distress Oxides zijn begin dit jaar uitgekomen en bij het Art Specially event heb ik een set gekocht. Inmiddels is er al een tweede set uit en is razend populair! Dat verbaasd me niks want je kunt er zoveel leuke dingen mee maken! Alles wat je nodig hebt is eigenlijk je craftsheet en een water spuiter. En paper natuurlijk om de druppels die je ermee maakt te deppen. Je kunt hier zien hoe Tim Holtz de oxides gebruikt en hij verteld ook meer over het product; https://youtu.be/3p92g4Kfnbw  Ik heb het op de exact dezelfde methode gebruikt als hij dat daar laat zien en daar kwamen de volgende resultaten uit:

Dit zijn de achtergrond die ik na slechts één speelsessie, gemaakt heb en ik kan zeggen dat ik absoluut verliefd ben op de inkten en achtergronden maken op deze manier. Je kunt er echt fantastische kleurrijke achtergronden mee maken met prachtige gelaagde kleuren. De inkten worden niet modderig zoals ze met gewone distress inkten zouden doen als je op lagen werkt. De kleuren blijven fris en hebben een interessant effect. Sommige papieren werken beter dan anderen en ik werk het liefst op aquarel papier omdat die goed voor water technieken te gebruiken zijn. Je krijgt een ander resultaat dan als je bijvoorbeeld op gewoon papier, craft papier of Neenah crest bijvoorbeeld werkt. Het effect verandert met de hoeveelheid water dat je gebruikt, maar ze hebben allemaal een zachte suède-achtig eind resultaat.

 

En natuurlijk gaan we wat leuks maken met de achtergronden! Het zijn allemaal ansicht kaart format (10x15 cm) en heb wat uitgewerkt in mijn pocket art journal op dit formaat.

Dit zijn de achtergrond die ik na slechts één speelsessie, gemaakt heb en ik kan zeggen dat ik absoluut verliefd ben op de inkten en achtergronden maken op deze manier. Je kunt er echt fantastische kleurrijke achtergronden mee maken met prachtige gelaagde kleuren. De inkten worden niet modderig zoals ze met gewone distress inkten zouden doen als je op lagen werkt. De kleuren blijven fris en hebben een interessant effect. Sommige papieren werken beter dan anderen en ik werk het liefst op aquarel papier omdat die goed voor water technieken te gebruiken zijn. Je krijgt een ander resultaat dan als je bijvoorbeeld op gewoon papier, craft papier of Neenah crest bijvoorbeeld werkt. Het effect verandert met de hoeveelheid water dat je gebruikt, maar ze hebben allemaal een zachte suède-achtig eind resultaat.   En natuurlijk gaan we wat leuks maken met de achtergronden! Het zijn allemaal ansicht kaart format (10x15 cm) en heb wat uitgewerkt in mijn pocket art journal op dit formaat.

De stempels die ik hier heb gebruikt zijn van Indigo blu en heb met Ranger Dye inkt Jumbo Java gestempeld. Vond dat een mooie contrasterende kleur met de achtergrond.

De stempels die ik hier heb gebruikt zijn van Indigo blu en heb met Ranger Dye inkt Jumbo Java gestempeld. Vond dat een mooie contrasterende kleur met de achtergrond.

In mijn pocket art journal ziet het er dan zo uit. Ik heb alleen een randje met distress crayons gemaakt, witte accenten in de ogen en “look to inspire the future” met Tim Holtz Chit Chat en letter stickers gemaakt. Je kunt dus heel snel en simpel een aantal werkjes afmaken omdat je al schitterende achtergronden hebt.

In mijn pocket art journal ziet het er dan zo uit. Ik heb alleen een randje met distress crayons gemaakt, witte accenten in de ogen en “look to inspire the future” met Tim Holtz Chit Chat en letter stickers gemaakt. Je kunt dus heel snel en simpel een aantal werkjes afmaken omdat je al schitterende achtergronden hebt.

Dit was een ander experiment; direct met oxides stempelen op het papier en met water sprayen. Ik heb walnut stain oxide gebruikt en je krijgt dan hele mooie oranje tonen. Er blijft dan wel een vage waas van de afdruk over, maar daar heb ik met Staz-On timber brown over heen gestempeld en met witte gel pen de accenten er in getekend.

Hopelijk hebben deze projecten je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je Oxides op je craftsheet 😊

Veel craft plezier,

Cheetarah

PS: je kunt meer van mijn werk vinden op mijn blog https://missthundercat.blogspot.nl


Ouder artikel Nieuwer artikel