Blog van Brenda van Dijk

Hallo allemaal,

ik laat je zien hoe je snel mooie kleurige kaarten kunt maken met de Copic Refills, Copic Activator Spray, Yupo papier en natuurlijk een craftsheet. Deze techniek wordt gegeven tijdens de Copic lessen die belangstellende kunnen volgen bij de Copic teachers onder de vlag van Copic. 

Het is erg mooi om te doen, de resultaten zijn nooit hetzelfde en dat vind ik het leukste. Zodra je je kaart optilt uit de Refill inkt is het een verrassing van kleuren op je papier.  

craftsheet 1 brenda

Hier zie je de drie kaarten die ik heb gemaakt.  

 craftsheet 2 brendaVoor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van de volgende kleuren Copic Refills: BG49, YG05, en Y08, en Copic Activator Spray

craftsheet 3 brenda

Ik heb de 3 kleuren aangebracht op mijn craftsheet Daarna heb ik Copic Activator Spray erop gedaan. Deze vloeistof zorgt ervoor dat je inkt nat blijft omdat alcohol inkt heel snel opdroogt.

craftsheet 4 brenda

De velletjes Yupo papier leg ik daarna op de natte inkt en Copic Activator Spray en draai het papier een beetje zodat alle inkt mooi met elkaar mengt.  

craftsheet 5 brenda 

Hier zie je het resultaat als de inkt is opgedroogd, het heeft een mooie glans en kleur maar het gaat nog mooier worden......  

brenda craftsheet 6 

De Copic Activator Spray heb ik in een spuitflesje gedaan en op het papier gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat je al die mooie stippen en figuren krijgt.  

brenda craftsheet 7 

Bij deze kaart heb ik  dezelfde techniek gebruikt als bij de groene, met de kleuren Copic Refills: Y08 en R46  

 brenda craftsheet 8

Hier zie je het resultaat als de inkt is opgedroogd. Rechts op de foto zie je dat er nog veel inkt over is. Als je weer de Copic Activator Spray erop doet kun je gemakkelijk nog een kaartje maken

 

 Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met deze kaarten.

 Creatieve groetjes Brenda van Dijk


Ouder artikel Nieuwer artikel